Smedjebackens FK

Referat: Horndals IF - Smedjebackens FK

Horndals IF - Smedjebackens FK 1-2 (0-2)

Otroligt nöjd med vårt lag idag som gjorde det man kan begära och mer därtill. Även idag fattades det många ordinarie spelare och dess ersättare gjorde jobbet med den äran. Bl.a. 4 st som inte gjort en träning i år/på flera år/på många år... ;o)

Det blev trots allt förlust mot Smedjebackenmed med uddamålet i en match där vi var värd en pinne. Vi låg rätt i våra positioner rent försvarsmässigt över hela planen och höll ihop lagdelarna på ett betydligt bättre sätt än tidigare. Smedjebacken hade lite mer boll i första halvlek men lyckades inte skapa så mkt farligt då vi var på tårna och låg rätt.

Tyvärr fick de 2 enkla mål med 3 minuters mellanrum redan efter ca 15 minuters spel. 1:a målet en frispark där Magnus Sjöström borde haft frispark då han trycktes ner när hans skulle gå upp och nicka bort bollen. Tyvärr inget som domaren "såg" så spelet gick vidare. Andrabollen var vi inte tillräckligt hungriga på så där hann en motståndare före. Samma scenario vid andra målet, ett inlägg som Nico räddade och på returen var återigen motståndarna mer på tårna och slog in returen.

Andra halvlek var vi det bättre laget och skapade också mer och mer. Även om vi blev trötta såg Smedjebacken ut att vara ännu tröttare. Vi klev högre upp i planen och i 35:e minuten reducerade vi också till 1-2 genom Milad Sarwari framspelad av Ossy Nylander. Dessa 2 gjorde ett väldigt bra jobb matchen igenom. Vi skapade även flera bra chanser utan att lyckas få bolluslingen i mål. Vi var värd ett bättre öde. De vinner på 2 skitmål. Med ordinarie trupp tror jag Smedjebacken hade fått en tung dag på Rossliden...

Förutom de ovan nämnda spelare (Milad & Ossy) får Nico Cardozo Forera också beröm för sin stabila insats i målet. Bästa matchen hittills i Horndalströjan. Även Johan Fjellström förtjänar extra beröm då han provade på en ovan mittbacksplats och gjorde det riktigt bra med sin inställning och aggresiva spel.